Omgeving Appartementkortgene: De Boogerd

Het appartement is gelegen in een parkachtige groene omgeving. Deze rustige wijk is vroeger een fruitboomgaard geweest. De huizen in deze wijk hebben allemaal zeer groene tuinen omgeven met bloemen. In de tuin van het appartement kunt u genieten van een vogelconcert.

Op 2,6 kilometer van het appartement ligt een klein strandje (Bad Kortgene) gelegen aan het Veerse Meer. Hier kunt u lekker ontspannen, picknicken en zwemmen.(zie video)

Kortgene

Aan de rand van het dorp op de dijk ligt molen De Korenbloem. Deze is op zaterdag geopend voor publiek. Hier kunt u eerlijke lokale producten kopen.

Het dorp heeft verder o.a een lokale bakker, slager, een supermarkt, een bazaar, tankstation en fietsverhuur. De bakker en supermarkt zijn in het hoogseizoen ook op zondag geopend.

In de jachthaven van Kortgene kunt u borrelen, lunchen en dineren, maar ook het dorp zelf heeft diverse gezellige restaurants en terrasjes.

In het appartement kunt u informatie boekjes en routekaarten vinden en wij helpen u graag verder op weg. Voor de actuele agenda, tips, rondvaarten en routes verwijzen wij u ook graag naar: visit Noord-Beveland

De 5km lange Zeelandbrug. Hier kunt u onder door fietsen.

Steden en dorpen in de buurt

Kortgene is gelegen tussen Goes en Zierikzee. Dorpen in de buurt zijn Kats, Geersdijk, Wissenkerke, Kamperland en Colijnsplaat. Rotterdam & Antwerpen zijn op 60 minuten rijden van het appartement.

Leuke dorpen en steden in de buurt:

  • Goes (10 km)
  • Zierikzee (Schouwen Duiveland 13 km)
  • Veere (Walcheren 23 km)
  • Vrouwenpolder (Delta Park Neeltje Jans voor jong en oud 18km)
  • Middelburg(26 km)
  • Vlissingen (32km)

Fietsen & Wandelen

Uitzicht over natuurpark Oosterschelde

Noord- Beveland staat bekend als fietseiland. Uw fietsen kunt u veilig stallen bij het appartement en tevens is er gelegenheid uw elektrische fietsen op te laden. Op 6 kilometer fietsen treft u de Oesterput aan. De Oesterput is gelegen in Nederlands grootste natuurreservaat de Oosterschelde. Hier tref je een uniek uitzichtpunt over het water aan waar u bij mooi weer kans heeft om bruinvissen te spotten! Wij raden u zeker aan een verrekijker mee te nemen, want u treft langs deze route ook veel vogel gebieden. Al fietsen komt u door rustig gelegen polders, akkers en graanvelden, leuke dorpjes en natuurlijk over de dijken. U kunt overal langs het water fietsen. Het Banjaardstrand is het schoonste strand van Zeeland , vanaf het appartement (15 auto minuten). (10 km)

Omgeving Oesterput. Op de foto eetbare plant Lamsoor

Voor alle fietsroutes in de omgeving verwijzen wij u graag door naar: www.fietsen123.nl of www.routeplannerzeeland.nl

Boswachterij Staasbosbeheer beheert verschillende gebieden langs het Veerse Meer. U kunt wandelen door het bos, duin of rondom het Veerse Meer. Natuurgebieden de Schotsman en de Goudsplaat staan bekend om hun rijke flora. Voor de grote diversiteit aan (trek)vogels kun je terecht op eiland “de Haringvreter”.

Voor alle wandelroutes in de omgeving verwijzen wij u graag door naar: www.staatsbosbeheer.nl

Watersport

De Oosterschelde staat in Nederland bekend als de hotspot voor duikers, maar er valt voor de watersportliefhebbers nog meer te beleven. Zwemmen, kayakken en windsurfen op het Veerse Meer bijvoorbeeld. Op 5 minuten van ons appartement is een watersportcentrum: “De Paardekreek” of u kunt kiezen  bijvoobeeld om Aquapark Schotsman Kamperland te bezoeken (+/-9km).

Het Veerse Meer. Ruimte om te zeilen, varen, kayakken, windsurfen en zwemmen.

Golf

Golfen in Zeeland is golfen bij de golven of in een boeiend natuurgebied. Met de zilte zeewind, prachtige natuur en de vele zonuren is golfen in Zeeland een bijzondere gebeurtenis en er is altijd een passende golfbaan te vinden voor iedereen die van golfen houdt.

Alle banen in Zeeland zijn binnen +/- een uur aan te rijden vanuit het appartement. Kijk hier voor meer informatie over golfen in Zeeland.